Strengere coronaregels voor reizen naar Duitsland

6-4-2021
Vanaf 6 april zijn er strengere regels voor mensen die vanuit Nederland naar Duitsland reizen. Nederland wordt vanaf deze datum gezien als een risicogebied. Via station Hengelo en Oldenzaal kan je met de Eurobahntrein RB 61 via Bad Bentheim naar Bielefeid reizen. Reis jij met deze trein naar Duitsland? Lees hieronder wat de nieuwe coronaregels voor reizen naar Duitsland inhouden.

Registreren

Reis je naar Duitsland? Dan moet je je vanaf 6 april vóór aankomst in Duitsland registreren op de website van de Duitse overheid: www.einreiseanmeldung.de/#/ (Engelstalig). Dit doe je door het formulier helemaal in te vullen. Dat geldt ook voor mensen die korter dan 24 uur in Duitsland blijven. Tijdens je reis naar Duitsland ben je verplicht om de bevestiging van de registratie bij je te hebben. Print het formulier dus uit of bewaar deze op je telefoon. Als je gecontroleerd wordt moet je dit kunnen laten zien. 

Negatieve coronatest

Naast de registratie moet je ook een negatieve uitslag van een coronatest te kunnen laten zien. De test mag maximaal 48 uur oud zijn. Voor grenswerkers, studenten en familiebezoek mag de test max 72 uur oud zijn. De testuitslag moet in het Engels, Duits of Frans zijn en de uitslag van de test moet je kunnen aantonen. Neem de uitslag dus ook mee tijdens je reis. 

Meer informatie over reizen naar Duitsland vind je op de website van Rijksoverheid.