/getmedia/5773589f-c8d0-4fc3-9198-e06ad12af63a/Mobiel-betalen-liggend.JPG?width=610&height=478&ext=.jpg

OVpay: in- en uitchecken met je betaalpas

Met OVpay introduceren we in Nederland het nieuwe in- en uitchecken in het OV voor reizigers die tweede klas en zonder korting of abonnement reizen. Ben jij zo’n reiziger? Dan kan je nu in heel Nederland (dus ook bij Blauwnet) in- en uitchecken je contactloze betaalpas, creditcard, of je mobiel.

Hoe werkt OVpay?

In- en uitchecken gaat op dezelfde manier als met je OV-chipkaart. Je houdt je contactloze betaalpas, creditcard of mobiel tegen de kaartlezer of het poortje en je bent ingecheckt. Na je reis check je op dezelfde manier uit. En met dezelfde pas. Dus heb je bijvoorbeeld met je mobiel ingecheckt? Dan check je ook uit met je mobiel. 

 • Wil je met je mobiel in- of uitchecken? Zet dan contactloos betalen op je mobiel aan.
 • Haal altijd de pas waarmee jij wil in- of uitchecken uit je portemonnee. Zo herkent de kaartlezer de juiste pas en betaal jij het juiste bedrag voor je reis.

Alle trajecten van Blauwnet

Je reis betalen met betaalpas kan overal in Nederland. Ook op alle trajecten van Blauwnet:

 • Hardenberg-Almelo
 • Zutphen-Hengelo-Oldenzaal
 • Zwolle-Emmen 
 • Zwolle-Enschede
 • Zwolle-Kampen

Kun jij al in- en uitchecken met OVpay?

Nu kun je al in- en uitchecken als je tweede klas en zonder korting of abonnement reist. Binnenkort breiden we uit zodat ook studenten, zakelijke reizigers en abonnementhouders OVpay kunnen gebruiken.

Hoe werkt in- en uitchecken?

 • Check in met je contactloze betaalpas, creditcard of je betaalpas op je mobiel. Haal je betaalpas uit je portemonnee. Zo weet je zeker met welke pas je incheckt. 
 • Stap je uit? Dan check je uit met dezelfde pas als waarmee je bent ingecheckt. Ook nu haal je de pas bij het uitchecken uit je portemonnee.
 • Je betaling gaat automatisch. De volgende dag zie je het bedrag in je betaaloverzicht met de omschrijving NLOV. De prijs voor je reis is gelijk aan reizen met je OV-chipkaart zonder korting of abonnement.
 • Wil je de reiskosten van die dag bekijken? Voer de 14 cijfers en letters die achter NLOV staan en het afgeschreven bedrag in op deze pagina

Let op: zorg vóór je incheckt voor voldoende saldo op je bankrekening zodat je je ritten van vandaag kunt betalen en uit kunt checken.

Vergeten uit te checken? Vraag dan gemakkelijk via deze pagina je geld terug.

Kan dit met mijn betaalpas?

Je kunt in- en uitchecken met:

 • een contactloze betaalpas van ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, SNS, Rabobank, RegioBank of Knab
 • een contactloze creditcard van Mastercard of Visa (o.a. uitgegeven door ICS)
 • een mobiel die voor contactloos betalen is gekoppeld aan één van de bovengenoemde betaalpassen of creditcards. Dus ook met Apple Pay of Google Wallet
 • een buitenlandse contactloze betaalpas of creditcard van Maestro, V PAY, Mastercard of Visa

Gewoon zonder OV-chipkaart of abonnement. Vooraf aanmelden is niet nodig. Haal je OV-chipkaart of betaalpas altijd uit je portemonnee of telefoonhoesje. Zo weet je zeker waar je mee in- en uitcheckt.
 

De OVpay App

Sinds kort beschikt OVpay ook over een app. Met deze app heb jij het overzicht in al je reizen. Live zien of je in- of uitgecheckt bent? Check de app. Ben je vergeten om uit te checken? Je past het aan in de app. Een overzicht van je reiskosten en je reizen? Check! Via deze pagina is het mogelijk om de app te downloaden. 

Veelgestelde vragen over OVpay

Wil je meer weten? Op de website van OVpay staan een heleboel vragen en antwoorden voor je op een rij. Staat je vraag er niet tussen, dan heb je ook de mogelijkheid om telefonisch contact op te nemen.

Tips

 • Voorkom dubbele reiskosten. Nu je zowel met je bankpas als OV-chipkaart kan reizen, is het belangrijk de volgende stappen aan te houden. Kies eerst de pas waar je mee wil inchecken. Haal de pas uit je portemonnee of telefoonhoesje. Houd de pas tegen de kaartlezer. Je bent ingecheckt. Check weer uit met dezelfde pas. Zo voorkom je dubbele reiskosten. Toch een uitcheck gemist? Kijk dan op www.ovpay.nl/reiskosten
 • Je plastic bankpas/creditcard en de mobiele versie op je telefoon worden als twee afzonderlijke passen gezien, ook wanneer ze zijn gekoppeld aan dezelfde bankrekening. Je kan dus niet met de plastic betaalpas inchecken en vervolgens uitchecken met je mobiel.


Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

https://syntusutrecht.nl/getmedia/b1af1889-fe76-4917-ac6c-e16be1af5359/Afbeelding-landingspagina_1.JPG?width=1231&height=445&ext=.jpg
Heb je vragen?
Dat snappen we! Op de website ovpay.nl staat alles bij elkaar. Zo lees je op welke plekken in ons land je al met OVpay in- en uitcheckt. Ook vind je de antwoorden op vragen die je als reiziger kunt hebben. Zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen.

Algemene voorwaarden en privacyverklaring