Treinvervangend vervoer

Als op een treintraject van Keolis, bijvoorbeeld door werkzaamheden aan het spoor, geen treinen kunnen rijden, worden er bussen ingezet. Deze bussen rijden via een vaste dienstregeling. Op deze pagina vind je meer informatie over (geplande) werkzaamhedena aan het spoor en wat dit voor reizigers betekent. 

Wij hebben ter verduidelijking een filmpje gemaakt over ons treinvervangend vervoer. Hierin wordt duidelijk gemaakt hoe het werkt en wat je kunt verwachten. Bekijk hier het filmpje: https://youtu.be/D9copWMtPeA

Overzicht van geplande werkzaamheden (data onder voorbehoud)

Nacht van 13 op 14 april: Laatste trein vanaf Zwolle rijdt tot Nijverdal 

In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 april rijdt de laatste trein van Zwolle naar Enschede (vertrek 1.06 uur uit Zwolle) niet verder dan Nijverdal. Van Nijverdal naar Enschede rijdt een vervangende bus (lijn 823). Deze rijdt langs alle tussengelegen stations op het traject.
 
Kijk hier voor de vertrektijden van de bus die rijdt in plaats van de trein.

 

29 april t/m 2 mei: gewijzigd treinverkeer rond Zwolle

Van maandag 29 april t/m donderdag 2 mei vinden er werkzaamheden plaatst op het station in Zwolle. In verband hiermee rijden er op een aantal trajecten van, naar en via Zwolle geen treinen. Blauwnet (Keolis en Arriva) en NS zetten bussen in.
 
Hieronder vind je de wijzigingen op de trajecten Kampen-Zwolle en Zwolle-Raalte van Keolis Blauwnet. Kijk voor de wijzigingen op de NS trajecten op ns.nl of voor de wijzigingen op de trajecten van Arriva (Blauwnet) op arriva.nl.
 
Traject Kampen-Zwolle

Van maandag 29 april t/m donderdag 2 mei rijden er geen treinen maar bussen tussen Kampen en Zwolle. De bussen die rijden in plaats van de trein (lijn 822) vertrekken in Kampen vanaf de voorzijde van het station en op station Zwolle Stadshagen vanaf de haltes aan de Hasselterweg.
In Zwolle vertrekken de bussen vanaf de Hanzelaan (ter hoogte van de taxistandplaats).
 
Kijk hier voor de vertrektijden van de bussen die rijden in plaats van de trein.
 
Traject Zwolle-Raalte

Maandag 29 april t/m woensdag 1 mei
Er rijden geen treinen tussen Zwolle en Raalte. Op dit traject rijden stop- en snelbussen. De snelbussen, die niet via Heino rijden, sluiten in Raalte 1 keer per uur aan op de Intercity naar Enschede (IC23). De stopbussen, die wel via Heino rijden, sluiten in Raalte aan op de Sprinter (RS23) naar Enschede. Tussen Raalte en Enschede rijden de treinen de normale dienstregeling. 
 
Donderdag 2 mei
De Sprinter (RS23) rijdt weer tussen Raalte en Zwolle, met uitzondering van de eerste twee ritten van Zwolle naar Raalte (vertrek 5.22 en 5.51 uur uit Zwolle) en de laatste twee ritten van Raalte naar Zwolle (vertrek 0.24 uur en 0.47 uur uit Raalte). Deze ritten worden tussen Raalte en Zwolle gereden met een bus. Deze bus rijdt ook via Heino. Tussen Raalte en Enschede rijden de treinen de normale dienstregeling.
 
De Intercity Zwolle - Enschede (IC23) rijdt de hele dag niet tussen Raalte en Zwolle. Er rijden geen snelbussen. Reizigers moeten gebruik maken van de Sprinter van en naar Zwolle (RS23)
 
De treinen naar Enschede vertrekken in Zwolle vanaf spoor 14. Dit is een ander perron dan waar de trein normaal vanaf vertrekt.
 
De bussen die rijden in plaats van de trein rijden als lijn 823. In Raalte vertrekken de bussen vanaf de voorzijde van het station en in Heino vanaf het Marktplein (± 800 meter vanaf het station). In Zwolle vertrekken de bussen vanaf de Hanzelaan (ter hoogte van de taxistandplaats).
 
Kijk hier voor de vertrektijden van de bussen die rijden in plaats van de trein.
  
Check de reisplanner voor een actueel reisadvies.
 

Geplande werkzaamheden

ProRail voert regelmatig vernieuwingen uit aan het spoor of aan stations. Dat is nodig om het spoor in goede conditie te houden, zodat de kwaliteit van je treinreis gewaarborgd blijft en daar waar mogelijk verbetert. De werkzaamheden die hier voor nodig zijn kunnen invloed hebben op je treinreis.

Wij proberen je zo snel mogelijk van op de hoogte te stellen bij geplande werkzaamheden. De meeste werkzaamheden zijn vaak al tijdig bekend. Het gebeurt echter ook wel eens dat een wijziging pas heel kort van tevoren aan ons doorgegeven wordt. Denk bijvoorbeeld aan een noodreparatie van het spoor. In die gevallen kunnen wij dit pas kort van tevoren melden. Houd daarom regelmatig deze website in de gaten. Als er geplande werkzaamheden zijn dan vermelden wij deze in 'het overzicht van geplande werkzaamheden'.

Let op! De data worden door ProRail ingepland en uitgevoerd en kunnen nog wijzigen of aangevuld worden.

Calamiteiten

Naast geplande werkzaamheden aan of rondom het spoor, is er soms ook sprake van treinuitval door calamiteiten, dus niet het gevolg van werkzaamheden. Denk aan een sein- of wisselstoring, een stroomstoring (bijvoorbeeld door blikseminslag), een ongeval of een defecte trein. Ook in deze gevallen zet Keolis bussen in.  

Bussen die rijden in plaats van de trein

De bussen die rijden in plaats van de trein rijden een vaste route, met vooraf vastgestelde vertrektijden. Deze kun je vinden in het vertrektijdenkastje op de halte voor treinvervangend vervoer op de diverse stations. De bussen rijden met een eigen lijnnummer. Hieronder zie je een overzicht van de Keolis trajecten met daarbij het lijnnummer van de bus, de opstapplaats en de vertrektijden.
 
Traject Kampen - Zwolle (lijn 822) 

Station                                               Opstapplaats
Kampen                                             voorzijde station
Zwolle Stadshagen                            vanaf de haltes aan de Hasselterweg (zie kaartje)
Zwolle                                                achterzijde station aan de Hanzelaan.
 
Klik hier voor de vertrektijden van de bussen die rijden in plaats van de trein.
 
Traject Zwolle - Enschede (lijn 823)

Station                                               Opstapplaats
Zwolle                                                achterzijde station aan de Hanzelaan.
Heino                                                 Marktplein op 800 meter loopafstand van station Heino (zie kaartje)
Raalte                                                voorzijde station
Nijverdal                                             voorzijde station
Wierden                                             voorzijde station
Almelo                                                voorzijde station
Almelo de Riet                                   voorzijde station
Borne                                                 voorzijde station
Hengelo                                             voorzijde station
Enschede Kennispark                       voorzijde station
Enschede                                           voorzijde station
 
Klik hier voor de vertrektijden van de bussen die rijden in plaats van de trein.

Traject Zutphen - Hengelo - Oldenzaal (lijn 824)
 
Station                                               Opstapplaats  
Zutphen                                             voorzijde station
Lochem                                             voorzijde station
Goor                                                  voorzijde station
Delden                                               voorzijde station
Hengelo Gezondheidspark              halte van lijn 12 voor de hoofdingang van het ziekenhuis (ZGT Hengelo)
Hengelo                                             voorzijde station
Hengelo Oost                                    voorzijde station
Oldenzaal                                          voorzijde station
 
Klik hier voor de vertrektijden van de bussen die rijden in plaats van de trein.
 

Afspraak NS/Keolis op het traject Almelo-Enschede

Tussen Almelo en Enschede rijden zowel NS als Keolis. In het geval dat er geen treinen rijden maar bussen, is afgesproken dat NS het treinvervangend vervoer voor de Intercity treinen verzorgt en Keolis het treinvervangend vervoer voor de Sprinters.

Vragen?

Wellicht heb je nog vragen. Kijk dan eens in ons helpcentrum. Daar vind je de meest gestelde vragen over reizen met de trein of Keolis Blauwnet-bus tijdens geplande werkzaamheden. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je in- en uitcheckt als er op een deel van het traject bussen rijden in plaats van treinen.