Keolis Nederland wint concessie IJssel-Vecht en introduceert grootste elektrische vloot van Nederland

24-9-2019

Reiziger staat centraal net als een robuust openbaar vervoernetwerk

Vandaag hebben de concessieverleners Provincie Overijssel, Gelderland en Flevoland bekend gemaakt dat Keolis Nederland de concessie IJssel-Vecht gegund heeft gekregen. Vanaf 13 december 2020 blijft Keolis voor de aankomende tien jaar de vervoerder in de concessies Veluwe en Midden-Overijssel. Daarnaast breidt het haar dienstverlening uit met Lelystad (2021) en IJsselmond (2023). Het contract met een waarde van € 900 miljoen wordt uitgevoerd met meer dan 300 elektrische voertuigen en is daarmee de grootst elektrische vloot in Nederland.
Keolis overtuigde de provincies met een compleet aanbod waarbij de reiziger én een robuust en hoog kwalitatief openbaar vervoernetwerk centraal staat. Onder de nieuwe merknaam RRReis krijgt het OV in deze regio het gezicht dat het verdient. Frank Janssen, CEO Keolis Nederland: “We zijn enorm blij dat we deze concessie hebben gewonnen. Niet alleen omdat we onze huidige vervoergebieden Veluwe en Midden-Overijssel behouden, maar vooral omdat we onze reizigers daar mogen blijven bedienen én onze dienstverlening verder mogen uitbreiden. Het is zeer te waarderen dat drie provincies samen de gedurfde stap hebben gezet om reizen óver de voormalige concessiegrenzen heen mogelijk te maken. De concessie IJssel-Vecht is daarmee het eerste voorbeeld in Nederland waarbij echt invulling wordt gegeven aan hoe men in een groot gebied reizigers onbegrensd wil laten reizen. Ons aanbod voorziet hierin en daar ben ik bijzonder trots op.”

In alles is gedacht vanuit de reiziger

Per jaar maken straks 17 miljoen reizigers gebruik van onze voertuigen bestuurd door 700 gemotiveerde medewerkers. Met Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) voor een toekomstvast en sterk hoofdnetwerk worden economische regio’s verbonden en speelt het reizigerscomfort van de voertuigen een grote rol. Daarnaast faciliteert Keolis Nederland de reiziger straks met reisinformatie volgens de laatste technologische ontwikkelingen op dit vlak, samen met een proactieve benadering bij verstoringen op de gekozen ketenreis. We richten ons daarbij zowel op ‘Planet’ als ‘People’ als het gaat om duurzaamheid: zero-emissie en goed werkgeverschap. Keolis gaat een actieve rol spelen in een platform waarbij zich andere mobiliteitsaanbieders kunnen aansluiten om een zo breed mogelijk vervoersaanbod te bieden.

Introductie van grootste elektrische vloot

Met dit nieuwe contract introduceert Keolis Nederland de grootste vloot van elektrische voertuigen in Nederland. In samenwerking met de opdrachtgevers wordt een deel van de laadinfrastructuur gerealiseerd voor deze meer dan 300 elektrische voertuigen. Daarnaast zorgt Keolis voor capaciteit op de eigen stallingslocaties waarmee wordt bijgedragen aan een duurzamere samenleving in de drie provincies. Deze e-vloot is tevens voor Keolis Group de grootste in zijn soort wereldwijd.

Sociaal ondernemen

Dit voorjaar behaalde Keolis Nederland trede 1 op de Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO). Hiermee behoort Keolis tot de 35% best presterende bedrijven (van deze omvang) in Nederland. De PSO-organisatie geeft deze landelijke erkenning aan Keolis Nederland voor de wijze waarop mensen met diverse achtergronden een plek hebben in de organisatie van Keolis Nederland. Momenteel biedt het 85 werknemers uit deze doelgroep een werkplek aan. “In feite deden wij al veel op dit gebied en dat kunnen we nu aanvullen met mooie initiatieven om de diversiteit nog verder te vergroten.” aldus Frank Janssen.

N.B. Onherroepelijke gunning van het contract is een feit na een bezwaarperiode van zes weken.