Keolis Blauwnet bestaat 5 jaar

10-12-2022
Op zaterdag 10 december verzorgde Keolis exact 5 jaar het treinvervoer op de spoortrajecten Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen onder de naam Keolis Blauwnet. Keolis nam in 2017 deze twee regionale treindiensten over van de NS. Op beide trajecten kwam er een nieuwe dienstregeling en comfortabele, elektrische Flirt-treinen. Tegelijkertijd zorgde Gedeputeerde Staten van Overijssel voor meer reisgemak in het OV door een ‘single check-in en check-out’ te introduceren. Hierdoor hoeven treinreizigers in Overijssel niet meer in en uit te checken bij een overstap tussen verschillende regionale vervoerders. In 2020 ging er een nachttrein op traject Zwolle-Enschede rijden. 
 

Hoge reizigerstevredenheid

Dat de service op beide treintrajecten door reizigers gewaardeerd wordt, blijkt uit de cijfers van de jaarlijkse OV-klantenbarometer. Direct in het eerste jaar werd Keolis Blauwnet op traject Zwolle-Kampen beoordeeld tot beste regionale treinvervoerder van Nederland. Nieuwkomer Zwolle-Enschede vormde de tweede grootste stijger met een 7,7 en belandde daarmee in de top 5 van beste regionale treindiensten. De jaren daarna steeg de tevredenheid door. Zwolle-Kampen kreeg van de reizigers in 2021 nog een 8,1 en Zwolle-Enschede een 7,8. Daarnaast heeft Keolis Blauwnet in de eerste 5 jaar 15% meer reizigers vervoerd dan voorheen.
 
Begin volgend jaar vieren wij deze mijlpaal samen met onze reizigers. Keolis is trots op de geleverde prestaties en blijft zich de komende jaren inzetten voor veilig en comfortabel openbaar vervoer.