Aangescherpte voorwaarden speciale fietsen in de trein per 1 juli 2024

1-7-2024
NS scherpt vanaf 1 juli 2024 de voorwaarden aan voor het meenemen van tandems, ligfietsen en vouwfietsen in de trein. Dit doet NS omdat de laatste jaren er steeds meer soorten fietsen zijn bijgekomen. Veel fietsen zijn groter geworden en nemen daardoor meer plek in. Om het reizen met fietsen in de trein voor iedereen soepel te laten verlopen, worden de voorwaarden vanaf 1 juli aangescherpt.

Zoveel mogelijk dezelfde voorwaarden maakt het makkelijker
Blauwnet, RRReis en de andere regionale spoorvervoerders in Oost (Breng en Arriva) sluiten zich bij deze nieuwe voorwaarden aan. Deze voorwaarden gelden vanaf 1 juli dus ook op de regionale treinen in Oost. Wij nemen deze voorwaarden over omdat het voor jou als reiziger fijn is als de meeste zaken zoveel als mogelijk hetzelfde geregeld zijn bij de verschillende vervoerders. Dus ook de voorwaarden rondom het meenemen van fietsen in de trein.

Wat verandert er?
Vanaf 1 juli zijn tandems en ligfietsen alleen nog toegestaan als hulpmiddel voor reizigers met een beperking*. Een ingevouwen vouwfiets mag alleen nog gratis mee als deze ingevouwen maximaal 45 cm breed x 86 cm lang x 80 cm hoog is. Ook moet de vouwfiets bij het in- en uitstappen van de trein ingevouwen zijn. Grotere en uitgevouwen vouwfietsen zijn alleen bij voldoende plek met een Fietskaart Dal in de daluren toegestaan. Dat wil zeggen op werkdagen voor 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur.

Kijk hier voor meer informatie over fietsen in de trein.