OVpay

Ideaal voor als je niet zo vaak met het OV reist en geen OV-chipkaart hebt.

  • Eenvoudig inchecken met je betaalpas of creditcard.
  • Voordelig op saldo reizen.
  • Ideaal voor als je 2e klas reist, op saldo, zonder korting op abonnement.
Vanaf
€ 1,08+ kilometerprijs

Heel makkelijk: je houdt je contactloze betaalpas, creditcard of mobiel tegen de kaartlezer, paaltje of het poortje en - bliep! - je bent ingecheckt. Na je reis check je op dezelfde manier, met dezelfde pas weer uit. Zo simpel is het. Het lijkt op contactloos betalen in de supermarkt. Het verschil: je checkt op je bestemming ook weer uit.

Zorg dat je contactloos betalen aan hebt staan en dat je je pas uit je portemonnee haalt bij het in- en uitchecken. Zo check je in met de pas die jij wilt.

Vanaf 6 juni 2023 kun je in-en uitchecken met een betaalpas of creditcard – ook op een mobiel, bij alle OV-bedrijven in Nederland, dus ook bij Blauwnet.

 
Voor reizigers zonder OV-chipkaart, die toch graag voordelig met de trein willen reizen. Je checkt in- en uit met je betaalpas of creditkaart, ook op je telefoon. Ideaal voor als je 2e klas reist, op saldo, zonder korting op abonnement.
Je hoeft niets te kopen en je niet aan te melden. Je kan gewoon in-en uitchecken met je betaalpas of creditcard, ook via mobiel. Je betaalt het landelijke opstaptarief van € 1,08 en de prijs per kilometer. 
Voor de landelijke OVpay ontwikkelingen kijk je hier.