Voor de trein is iedereen gelijk

14-4-2021
Op dinsdag 13 april heeft ProRail een nieuwe veiligheidscampagne gelanceerd, gericht op jongeren tussen de 12 en 18 jaar. De belangrijkste doelstelling van deze campagne is jongeren bewust te maken van gevaarlijk gedrag op en rond het spoor, met de focus op de overweg. De boodschap van de campagne is: hoe graag je ook anders wilt zijn dan de rest, voor de trein is iedereen gelijk.

Helaas zijn er genoeg situaties waarin jongeren (bewust of onbewust) gevaarlijk gedrag vertonen rond het spoor. En dit leidt in sommige gevallen tot incidenten en ongevallen met en zonder goede afloop, met alle gevolgen van dien voor slachtoffers, nabestaanden, rijdend personeel en veiligheidsmedewerkers.

De campagne bestaat uit 4 korte, maar impactvolle filmpjes van 15 seconden waarin jongeren vertellen over hun toekomstdromen. De video’s eindigen met beelden van een spoorincident dat nét goed afloopt. Bij het betreffende incident wordt aangegeven wat te doen in een dergelijke situatie. De algemene boodschap die hierop volgt is: voor de trein is iedereen gelijk. Oppassen rond het spoor is van levensbelang.

Meer informatie over de campagne en de video's vind je op de website van ProRail.