Keolis draagt concessie Twente over aan Arriva

8-12-2023
Op 10 december draagt Keolis het busvervoer in de regio Twente en het treintraject Zutphen - Hengelo - Oldenzaal over aan Arriva. Afgelopen periode nam Keolis afscheid van de collega’s die zich jarenlang in hebben gezet voor deze regio. Vrijwel alle 450 collega’s gaan over naar de nieuwe vervoerder.
Keolis verzorgde het contract in Twente sinds 2013. Hoewel Keolis het jammer vindt dat ze niet langer de vervoerder is in deze prachtige regio, draagt de vervoeder het contract met vertrouwen over aan Arriva. De afgelopen maanden hebben beide vervoerders goed en intensief samengewerkt met als doel een soepele overgang. Arriva rijdt in Twente onder de naam RRReis en biedt vanaf de start een volledige zero-emissie busvloot. Hiermee wordt in de regio een grote sprong voorwaarts gemaakt op het gebied het verminderen van de CO2-uitstoot. De treinen waarmee Arriva rijdt op het traject Zutphen-Oldenzaal zijn vergelijkbaar met de Lint-treinen van Keolis. Alle informatie over de nieuwe dienstverlening in Twente is te vinden op RRReis.nl

Een stukje DNA

Chris Hogeveen, algemeen directeur van Keolis Nederland, zegt over de overdracht: “Met het verlies van dit contract verliezen we een stukje DNA van onze organisatie. Ik heb er vertrouwen in dat Arriva er alles aan doet om de service voor de reizigers op niveau te houden en verder uit te breiden. Wat ik zeker weet is dat de uitstekende dienstverlening vanuit het kloppend hart (de medewerkers) nooit zal veranderen.”

“Afgelopen 10 jaar hebben we bijzondere mijlpalen in deze regio bereikt. De reizigerstevredenheid is het afgelopen decennium blijven groeien. In 2018 werd Twents door reizigers beoordeeld als beste regionale streekvervoerder van Nederland. Met ingang van datzelfde jaar konden reizigers in de gemeente Rijssen-Holten gebruik maken van de nieuwe, flexibele vervoersservice TwentsFlex. Daarnaast was Keolis betrokken bij het invoeren van de ‘single check-in check-out’ voor treinreizigers op alle regionale treinlijnen in Overijssel. Hierdoor hoeven reizigers niet meer in- en uit te checken bij een overstap tussen verschillende regionale vervoerders.”
 

Bedankt

Keolis wenst alle collega’s die zich jarenlang in deze regio hebben ingezet heel veel succes en werkplezier toe bij hun nieuwe werkgever. Ook bedankt de vervoerder alle reizigers voor de gemaakte kilometers en het vertrouwen en de opdrachtgever, provincie Overijssel, en andere stakeholders voor de jarenlange prettige samenwerking.

In de regio’s Utrecht, Almere en op de treintrajecten Zwolle – Enschede, Zwolle – Kampen en Amersfoort Centraal – Ede-Wageningen blijft Keolis zich inzetten voor veilig, duurzaam en betrouwbaar openbaar vervoer.