Een nieuwe dienstregeling per 11 december 2022

25-11-2022
Op 11 december wijzigt de dienstregeling van het openbaar vervoer in grote delen van Nederland. De dienstregeling van Keolis Blauwnet blijft grotendeels gelijk. Voor reizigers zijn er enkele positieve wijzigen. Hieronder leggen wij de wijzigingen uit.
Wijzigingen per 11 december 2022

Nieuw! Extra late aansluiting vanuit Enschede/Almelo naar Deventer

Vanaf 11 december reizen reizigers uit Twente nog later met de trein naar Deventer. Dat is mogelijk omdat de NS Sprinter op het traject Almelo-Deventer later vertrekt dan in de oude dienstregeling. De Keolis Blauwnet Sprinter vanuit Enschede (RS23) sluit op deze trein aan. Reizigers hebben daarmee een extra late reismogelijkheid naar Rijssen, Holten, Deventer Colmschate en Deventer. De laatste NS Sprinter van Almelo naar Deventer vertrekt op dit moment dagelijks om 23:06 uur. Vanaf 11 december is dat als volgt:

 • Van maandag t/m donderdag vertrekt de laatste NS Sprinter richting Deventer om 00:05 uur uit Almelo (12 minuten later dan nu). De Keolis Blauwnet Sprinter uit Enschede van 23:34 uur sluit hier op aan. 
 • Op vrijdag vertrekt de laatste NS Sprinter richting Deventer om 00:35 uur uit Almelo (42 minuten later dan nu). De Keolis Blauwnet Sprinter uit Enschede van 00:03 uur sluit hier op aan. 
 • Op zaterdag vertrekt de laatste NS Sprinter richting Deventer om 00:39 uur uit Almelo (46 minuten later dan nu). De Keolis Blauwnet Sprinter uit Enschede van 00:03 uur sluit hierop aan.
 • Op zondag vertrekt de laatste NS Sprinter richting Deventer om 00:09 uur uit Almelo (16 minuten later dan nu). De Keolis Blauwnet Sprinter uit Enschede van 23:34 uur sluit hierop aan.

Gewijzigde aankomst- en of vertrektijden

Op de stations Almelo en Heino arriveren en/of vertrekken onderstaande treinen vanaf 11 december één minuut eerder:

 • In Almelo komt de Intercity uit Zwolle voortaan aan om :09 en vertrekt om :10
 • In Heino komt de Sprinter uit Zwolle voortaan aan om :29 en :59

Spoorwijzigingen in Almelo

Intercity Zwolle-Enschede IC23 (Keolis Blauwnet)
In de daluren krijgt de Intercity Zwolle-Enschede in Almelo een ander vertrekspoor. Dat geldt voor de trein uit beide richtingen. Het nieuwe spoor is dichter bij de trap. Reizigers lopen voortaan dus korter van en naar de trein.

 • Richting Enschede vertrekt de Intercity voortaan van spoor 2b (dat is nu spoor 2a)
 • Richting Zwolle vertrekt de Intercity voortaan van spoor 4b (dat is nu spoor 4a)
 
Let op! De spoorwijziging geldt alleen in de daluren voor de Intercity Zwolle-Enschede. Niet voor de Sprinter. Deze trein vertrekt na 10 december nog steeds van spoor 2b en 4b.

Sprinter Almelo-Hardenberg (Arriva Blauwnet)
Op werkdagen in de ochtendspits en in de middagspits vertrekt de Arriva Blauwnet trein naar Hardenberg in Almelo van spoor 3b. Op alle andere momenten vertrekt de trein naar Hardenberg in Almelo van spoor 2a of van spoor 4a.

De digitale vertrekinformatie geeft aan welke trein van welk spoor vertrekt. Deze informatie wordt getoond bij de ingang van station Almelo en op de perrons.

Treinnummers

Vanaf 5 september hebben de treinen van Keolis Blauwnet een eigen nummer. Het treinnummer is zichtbaar op de voorkant van de trein. De treinnummers vergroten de herkenbaarheid van een verbinding. Hierdoor weten reizigers nog gemakkelijker dat ze in de juiste trein stappen. De lijnnummers van het vervangend busvervoer (als de trein niet rijdt), sluiten voortaan aan bij de treinnummers.
 
Dit zijn de treinnummers van de trajecten van Keolis Blauwnet:

 • RS22: Zwolle-Kampen
 • RS23 en IC23: Zwolle-Enschede
 • RS24 Zutphen-Hengelo-Oldenzaal

Pan jouw reis

De dienstregeling van Keolis Blauwnet verandert bijna niet. Dat geldt ook voor de dienstregeling van de bussen van Twents. De dienstregeling van de bussen van RRReis verandert wel. Stap je van de bus op de trein of andersom en wil je weten of er iets verandert voor jouw reis? Plan jouw reis vooraf met de reisplanner