/getmedia/d83d25a4-d77e-4ba5-a8e2-0376964deeb8/Banner-website-880x220.jpg?width=1278&height=318&ext=.jpg

Station Zwolle Stadshagen definitief open

Per zondag 15 december wordt station Zwolle Stadshagen definitief opgenomen in de dienstregeling. Reizigers kunnen vanaf deze datum ook in- en uitstappen op station Zwolle Stadshagen. Uit de proefritten die in juni zijn uitgevoerd op de Kamperlijn blijkt dat met maatregelen in de bediening van de trein een veilige en betrouwbare dienstregeling met een snelheid van 100 km per uur mogelijk is.

Nieuwe dienstregeling

Zwolle-Kampen: De trein uit Zwolle vertrekt twee minuten eerder dan in de huidige dienstregeling: om .47 en .17. Op station Zwolle Stadshagen wordt gestopt om .51 en .21 en de trein arriveert in Kampen om .58 en .28. In Kampen wijzigt de aankomsttijd dus met één minuut.

Kampen-Zwolle: De trein uit Kampen vertrekt op dezelfde tijd als in de huidige dienstregeling: om .02 en .32. Op station Zwolle Stadshagen wordt gestopt om .09 en .039 en de trein arriveert in Zwolle om .13 en .43. In Zwolle wijzigt de aankomsttijd met één minuut en de vertrektijd met twee minuten.

Alle overstappen in Zwolle, behalve zoals eerder aangegeven die overstap in de richting van Lelystad en Den Haag, blijven behouden.

Klik hier voor de dienstregelingstabellen van de nieuwe dienstregeling per 15 december 2019.
Klik hier voor de overstaptijden op andere treinen op station Zwolle per 15 december 2019.

Buslijn 10

Vanaf station Zwolle Stadshagen rijdt er in de ochtendspits van maandag tot en met vrijdag een speciale buslijn naar de Deltion Campus. Reizigers die gebruik maken van lijn 10 zijn zo’n tien minuten eerder op Deltion Campus dan met de huidige verbinding via station Zwolle en buslijn 9. Buslijn 10 heeft een aansluiting op de trein vanuit Kampen en vertrekt van 7.41 uur tot 9.41 uur ieder half uur. Buiten de ochtendspits rijdt buslijn 10 niet, omdat de spreiding van de reizigers dan groter is. Bekijk hier de dienstregelingstabel van buslijn 10.

Kaartje kopen

Het kopen van een kaartje is tijdens de proef mogelijk bij onze kaartverkoopautomaat. De prijzen van een rit vanaf station Zwolle Stadshagen naar Zwolle en Kampen zijn hieronder te vinden. 

Vragen van reizigers

Alle informatie over de nieuwe dienstregeling op de kamperlijn is op deze pagina te vinden. Heb je toch nog een vraag over de dienstregeling of onze treinen dan kan je contact met ons opnemen via onze klantenservicepagina. Reizigers die een vraag of opmerking hebben over de Kamperlijn of het station Zwolle Stadshagen kunnen deze indienen bij ProRail