/getmedia/d83d25a4-d77e-4ba5-a8e2-0376964deeb8/Banner-website-880x220.jpg?width=1278&height=318&ext=.jpg
Let op! De proef met een stop op station Zwolle Stadshagen loopt t/m 15 juni. Vanaf 16 juni rijden wij de gebruikelijke dienstregeling en vervalt de extra stop op station Zwolle Stadshagen. Toegang tot het station is per 16 juni niet meer mogelijk. Net zoals in de situatie voor de proef. Plan uw reis via de reisplanner. 

Station Zwolle Stadshagen gaat tijdelijk open

De Blauwnettrein op de Kamperlijn stopt vanaf zondag 2 juni tot en met zaterdag 15 juni ook op station Zwolle Stadshagen. Tijdens deze periode houden wij een proef die twee weken duurt. Met deze proef onderzoeken wij in de praktijk hoe de bediening van dit station verloopt en testen wij de haalbaarheid van de dienstregeling die wij per december 2019 voor ogen hebben. Het is een grote stap op weg naar de opening van het nieuwe station Zwolle Stadshagen.

Hoe ziet de proef eruit?

De proef biedt reizigers met een geldig vervoerbewijs de mogelijkheid om van zondag 2 t/m zaterdag 15 juni 2019 ook op station Zwolle Stadshagen in- en uit te stappen. Het station is tijdens deze periode volledig in gebruik. In- en uitchecken is mogelijk, evenals het kopen van een kaartje op station Zwolle Stadshagen. Ook zijn de parkeerplaatsen en de fietsenstalling beschikbaar voor gebruik.

Keolis rijdt tijdens de proef een nieuwe dienstregeling, omdat een treinrit door de stop op station Zwolle Stadshagen twee minuten langer duurt. De extra reistijd wordt ingehaald door de stoptijd in Zwolle te verkorten tot vier minuten. Als gevolg hiervan wordt de nieuwe dienstregeling krapper. Met de nieuwe treintijden worden de aansluitingen op andere trein- en busdiensten zoveel mogelijk behouden.

Nieuwe dienstregeling

Zwolle-Kampen: Tijdens de proef vertrekt de trein uit Zwolle twee minuten eerder dan in de huidige dienstregeling: om :47 en :17. Op station Zwolle Stadshagen wordt gestopt om :50 en :20 en de trein arriveert in Kampen om :58 en :28. In Kampen wijzigt de aankomst- en vertrektijd dus met één minuut.

Kampen-Zwolle: Tijdens de proef vertrekt de trein uit Kampen één minuut eerder dan in de huidige dienstregeling: om :01 en :31. Op station Zwolle Stadshagen wordt gestopt om :08 en :38 en de trein arriveert in Zwolle om :13 en :43. In Zwolle wijzigt de aankomsttijd met één minuut en de vertrektijd met twee minuten.

Klik hier voor de dienstregelingstabellen van de nieuwe dienstregeling tijdens de proef.
Klik hier voor de overstaptijden op andere treinen op station Zwolle tijdens de proef. 

Buslijn 10

Speciaal voor scholieren en forenzen richting de Deltion Campus rijdt tijdens de proef ’s morgens in de spits vanaf station Zwolle Stadshagen buslijn 10. Deze tijdelijke buslijn brengt de reizigers van het station direct naar de Deltion Campus. De bussen hebben een gegarandeerde aansluiting op de treinen vanuit Kampen en vertrekken om 8:10, 8:40, 9:10 en 9:40. Reizigers die gebruik maken van lijn 10 zijn naar verwachting tien minuten eerder op Deltion Campus dan met de huidige reismogelijkheden via station Zwolle en buslijn 9. Bekijk hier de dienstregelingstabel van buslijn 10.

Infrastructurele maatregelen

Naast het uitvoeren van de proef werkt ProRail dit jaar aan een aantal aanpassingen in de infrastructuur om meer ruimte te krijgen in de dienstregeling. Het gaat om een perronverlenging op station Zwolle Stadshagen waardoor er gemakkelijker gestopt kan worden en een versterking van de energievoorziening, waardoor treinen met meer power uit stations kunnen wegrijden. Ook worden seinen, borden en beveiliging op het traject aangepast naar de nu structurele snelheid van 100 km/uur.

De proef maakt onderdeel uit van een breder onderzoek van Keolis met stakeholders en Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) over de haalbaarheid van het opnemen van station Zwolle Stadshagen in de dienstregeling. Naar aanleiding van de uitkomsten van dit onderzoek en de beoordeling over het uitvoeren van de nieuwe dienstregeling door de ILT, adviseert Keolis aan de provincie Overijssel over het opnemen van station Zwolle Stadshagen in de nieuwe dienstregeling. De provincie Overijssel neemt hierover een definitief besluit.

Kaartje kopen

Het kopen van een kaartje is tijdens de proef mogelijk bij onze kaartverkoopautomaat. De prijzen van een rit vanaf station Zwolle Stadshagen naar Zwolle en Kampen zijn hieronder te vinden. 

Vragen van reizigers

Alle informatie over de proef en de nieuwe dienstregeling die gereden wordt tijdens de proef is op deze pagina te vinden. Heb je toch nog een vraag over de proef dan kan je contact met ons opnemen via onze klantenservicepagina. Reizigers die een vraag of opmerking hebben over de dienstregeling of onze treinen kunnen deze indienen bij Keolis. Reizigers die een vraag of opmerking hebben over de Kamperlijn of het station Zwolle Stadshagen kunnen deze indienen bij ProRail