Tijdelijk geen fiets mee in de trein

14-5-2020
Vanaf deze week is het niet meer toegestaan om een gewone fiets mee te nemen op de treintrajecten Zutphen-Hengelo-Oldenzaal, Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen. Wij stoppen om deze reden dan ook met de verkoop van een Dagkaart Fiets. Het betreft een tijdelijke maatregel en geldt tot nader order.
 
Met het versoepelen van de landelijke maatregelen wordt het steeds drukker op straat en ook in het OV. Met ingang van 1 juni, wanneer er opnieuw een versoepeling van de maatregelen plaatsvindt, wordt verwacht dat het aantal noodzakelijke reizen verder toeneemt. Om treinen zoveel mogelijk beschikbaar te houden voor reizigers die afhankelijk zijn van het OV, is landelijk besloten om de fiets voorlopig niet meer toe te staan in de trein. Hiermee maken wij het mogelijk dat er doorgaans gemakkelijker voldoende afstand kan worden gehouden in onze treinen.
 
Keolis wijst reizigers die afhankelijk zijn van het gebruik van de fiets graag op alternatieven. Zoals het lenen van een ov-fiets of het meenemen van een vouwfiets. Deze laatste mag, mits geheel opgevouwen, ook meegenomen worden. In de trein wordt een uitzondering gemaakt voor reizigers die een fiets gebruiken als hulpmiddel. Deze aangepaste fietsen mogen nog steeds mee.
 
Naast dat er geen fietsen meer zijn toegestaan in de trein, stoppen Nederlandse treinvervoerders ook tijdelijk met de verkoop van kaartjes met samenreiskorting. Dit om het alleen reizen te stimuleren en daarmee zo veel mogelijk plekken beschikbaar te houden voor reizigers die afhankelijk zijn van het OV. 
Tijdelijk geen fiets mee in de trein