Nacht van 15 op 16 juli t/m 17 juli: gewijzigd treinverkeer Wierden-Hengelo

15-6-2022
In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 juli en op zaterdag 16 en zondag 17 juli de hele dag, zijn er werkzaamheden tussen Wierden en Hengelo. Hierdoor zijn er wijzigingen in de dienstregeling op het traject Wierden - Almelo - Hengelo.
 
Hieronder vind je meer info over de wijzigingen.
 
Nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 juli
De laatste trein van Zwolle naar Enschede rijdt niet verder dan Wierden. Van Wierden naar Enschede rijdt een bus (lijn 879). Deze rijdt langs alle tussengelegen stations op het traject.
 
Zaterdag 16 juli en zondag 17 juli
Er rijden geen treinen maar bussen tussen Wierden en Hengelo. Naast de bussen van Keolis Blauwnet (lijn 879) die alle stations aan doen, rijden er ook snelbussen van NS. Deze snelbussen rijden op het traject Rijssen - Almelo - Hengelo en stoppen alleen op deze 3 stations. De bussen die rijden in plaats van de trein, vertrekken vanaf de voorzijde van het station.
 
De vertrektijden van de stopbussen van Keolis Blauwnet (lijn 879) vind je hier.
 
Tussen Zwolle en Wierden rijden de treinen normaal volgens de dienstregeling. Tussen Hengelo en Enschede rijden de treinen ook, maar met iets aangepaste vertrektijden. Check de reisplanner voor de actuele vertrektijden.
 
Gewijzigde vertrekperrons
In Wierden vertrekken de treinen naar Zwolle vanaf spoor 3.
In Hengelo vertrekken de treinen naar Enschede (vertrek om .19 en .49 uur) vanaf spoor 3b.
 
 
Trein Hengelo - Oldenzaal
Op zaterdag en zondag is er ook een aanpassing op de trein van Hengelo richting Oldenzaal. Deze vertrekt 2 minuten eerder uit Hengelo (om .16 en .46 uur). Daarnaast vertrekt de trein vanaf spoor 3a in plaats van spoor 3b.
 
UITZONDERING: op zaterdag vertrekken de treinen van Hengelo naar Oldenzaal om 21.48, 22.48 en 23.48 wel op de normale vertrektijd en zoals gebruikelijk vanaf spoor 2a.